Unibet

Mack Horton: Aș fi organizat un Unibet protest chiar dacă aș ști de Shayna Jack

Înotătorul australian Mack Horton spune că tot ar fi organizat protestul său antidoping la titlurile mondiale din Coreea de Sud, dacă ar fi știut despre testul pozitiv al coechipierei Shayna Jack.

Horton a refuzat să împartă podiumul cu Rivalul chinez Sun Yang, care a executat o interdicție de dopaj din 2014, după ce triplul campion olimpic i s-a permis să concureze înaintea unei Unibet bonus audieri din septembrie, care poate pune capăt carierei sale.

Necunoscut la Horton, Jack fusese trimis acasă din tabăra din lumea internațională titluri tabără de pregătire după testarea pozitivă pentru Ligandrol, un agent anabolic nesteroid popular cu culturisti. Vă pot spune cum se simte Shayna Jack.Am trecut prin același calvar de dopaj | Ben Hill Citește mai mult

„Nimic nu se schimbă”, Horton a spus programului duminică seara de la Channel Seven, când a fost întrebat dacă ar fi continuat cu protestul său dacă ar fi știut. „Nu suntem ipocriți atâta timp cât aplicăm ceea ce stăm și cred că Australia este cu siguranță în fața unui sport curat.

„ De îndată ce va întoarce un eșantion pozitiv, a revenit în Australia, este nu concurează la un campionat mondial. Asta îmi dă credință în sistemul australian și că australienii cer sport curat și nu Unibet Romania vom lăsa sportivii noștri să scape de el. Putem să ne întrebăm și să cerem mai mult din lume. ”

Horton a dezvăluit că s-a gândit să organizeze un protest în zilele anterioare evenimentului, dar a avut câteva a doua gânduri după ce a ajuns pe locul doi în finalul celor 400 de metri.În timp ce mergea pe podium pentru prezentare, el a cerut înotătorului italian Gabrielle Detti, care a plasat pe locul trei, să i se alăture la protest.

„El a spus„ nu, nu, nu vreau să fac asta „Este destul de corect, îl respect”, a spus Horton. “Nu eram sigur dacă o să o fac, dar am făcut-o în ultimul moment, deoarece nu voiam să trăiesc cu regretul gândindu-mă înapoi, poate că ar fi trebuit să fac asta în acel moment.

“Stând acolo, era încordat, era incomod.Nimeni nu știa cu adevărat ce să facă și, dintr-o dată, mulțimea și-a dat seama ce se întâmplă și a început să aplaude și cred că m-a umplut de emoție și am fost ca „OK, acesta a fost lucrul potrivit”. </P >

El a spus că a primit sprijin din partea coechipierilor, sponsorilor și colegilor sportivi pentru poziția sa și a fost ușurat când Duncan Scott din Scoția a organizat un al doilea protest împotriva lui Yang două seri mai târziu.

„A fost cam ca „hei, alți oameni gândesc la fel cum gândești, alții cred în ceea ce faci”. A fost doar un fel de pat pe spatele sprijinului, a spus Horton. „Mai degrabă trebuie să intru în piscină și să-mi înot cursa și să nu fiu nevoit să-mi fac griji pentru toate aceste lucruri, dar atunci când nimeni nu face nimic, sportivii trebuie să preia”.