Moto

Boemia Rallye atrage elita cehă. Începe cu călătorii paralele în Sosnová

Lista de start a Rallye Bohemia din acest an se mândrește cu debutul campionului mondial WRC 2 Jan Kopecký de la Škoda Motorsport, care va începe prima cursă și va lupta pentru a șaptea victorie la acest eveniment la rând. Cu cea de-a doua mașină de producție, Skoda Fabia R5 evo va fi îmbogățită „Boemia” din acest an unul dintre cele mai mari talente actuale ale mitingului mondial, tânărul pilot finlandez Kalle Rovanperä. În total, vor fi văzute douăzeci de mașini de top.

Anul acesta, cea de-a 46-a Rallye Boemia va avea loc ca a cincea parte a Campionatului de Raliuri din Cehia, precum și ca o cursă candidată la Cupa Europeană de Raliuri.Concurența va include în mod tradițional o plimbare expozițională a mașinilor de curse istorice Rallye Legend.

Pe lângă o pereche de echipaje din fabrica echipei Skoda este înscrisă topul ceh complet – Vaclav Pech, actualul lider al campionatului Filip Mares cu copilotul lui Jablonec, Jan Hloušek Jan, Jan Dohnal, Miroslav Jakeš sau Štěpán Vojtěch în Liberec.

Programul Bohemiei Rallye va începe joi, 11 iulie, printr-o sesiune de autografe a echipajelor conducătoare din cadrul Bondy Center din Mladá Boleslav, de la ora 19.00. Vineri, barbaciul trece prin Březina, aproape de zona de servicii din aeroportul din Hoškovice, lângă Mnichovo Hradiště.De asemenea, va exista un Skoda Park, o zonă plină de jocuri și divertisment pentru familiile cu copii, pe întreaga durată a competiției.

Aceștia vor concura în perechi în lupte paralele atractive la Autodrome Sosnova, lângă Ceska Lipa. Apoi echipajele vor aștepta zece etape speciale provocatoare în Liberec și Zeleznobrodsko.

Majoritatea SS-urilor de sâmbătă vor fi complet noi anul acesta.Duminică vor fi șase etape speciale în Turnov și Hodkovicko, de asemenea noi sau inovate. După finalizarea lor, competiția va culmina duminică după-amiază cu a doua trecere a Staroměstská SS. Chiar înainte de asta, participanții la expoziția Rallye Bohemia Legend vor fi primii pe rampa de sosire. În total, participanții la Boemia Rallye vor cuceri 551 km de pistă, pe care așteaptă 20 de etape speciale cu o lungime totală de peste 160 km.