Atletic

Juca fotbal până la cincisprezece ani. Acum se presupune că Vondr este viitorul atletismului ceh

Nu mai era în stare să se joace cu băieții de la vârsta de cincisprezece ani, așa că s-a alăturat echipei de fete din Pardubice. De asemenea, ea a vrut să fie și mai rapidă cu mingea, așa că s-a alăturat clubului de atletism din Polička.

Ceea ce a fost o idee fatală.

Antrenorii de la atletism au devenit curând conștienți: Fata asta poate fi foarte bună. “Timp de trei sferturi de an, mi-a fost destul de dificil să combin meciuri de fotbal și curse atletice înainte ca accidentarea fotbalului meu să-mi taie decizia.”

La doar trei ani mai târziu, tânăra sfertară a fost aleasă căpitan al echipei cehe în Superliga Campionatului European de echipe pentru adulți de la Bydgoszcz, devenind succesoarea lui Barbora Špotáková.

“Asta m-a surprins.Nici nu știu cine mi-a sugerat ”, a răspuns ea.

Lada Vondr la Campionatul European de echipe din Bydgoszcz. Cehii s-au luptat pentru al șaptelea, ultimul clasament nedescendent cu Ucraina, dar după marea dramă au terminat al optulea cu 5,5 puncte. Holuša.Cu toate acestea, schimbarea generației este ireversibilă, iar Vondrová este una dintre fetele care urmează să tragă echipa în următorii ani și ciclurile olimpice. au dovedit: doar Barbora Malíková, campioană trimestrială în vârstă de șaptesprezece ani, campioană mondială la juniori de anul trecut, și Stamina Amálie Švábíková, campioana mondială de anul trecut la juniori. p> Vondr este o cometă în acest sezon.Voia să-și îmbunătățească recordul personal de 400 de metri până la 52,50, dar chiar a alergat 51,71 la Campionatul Cehiei de la Brno și a bătut-o pe Zuzana Hejnova pe un sfert lin.

“Am auzit oamenii spunând că Pot fi noul Hejnová, dar nu îmi place această comparație ”, spune ea. „Fiecare ar trebui să alerge pentru sine. Mai mult, tranziția la adulți este dificilă. ” „Cred că m-a ajutat să nu fiu rănit sau bolnav, spre deosebire de anotimpurile anterioare.” Chiar și argintul de la Campionatul European sub 22 de ani i-a fost atârnat în jurul gâtului la Gävle, Suedia, în această vară.În primăvară, a absolvit fără dificultate și a promovat cu succes examenele de admitere pentru asistență socială la Universitatea Hradec Králové.

„Am ascultat multe la școală înainte, așa că nu a trebuit să învăț prea multe la școală”, se întoarce în gândurile ei la examenele de vârstă adultă. Cupa Mondială Doha pentru adulți, dar are o ademenire pentru încă unul, pentru o pistă de 400 de metri de obstacole. „Am fost invitat la o cursă de talente încorporate pe această piesă în finala Ligii Diamantului din Zurich, așa că o voi încerca acolo”, planifică el.

În Bydgoszcz, ea a câștigat locul 5 în 52,38 în cea mai puternică competiție de pe cei 400 de metri netezi. „Am simțit deja că aceste curse au fost prea mult în ultima vreme.Dar nu mi-a fost prea rău ”, a spus căpitanul echipei.

Cu toate acestea, ea este conștientă de faptul că lumea este dominată de femei cu pielea întunecată. “Este un pic descurajant să știi dinainte că trebuie să fii foarte ales să treci până în vârf”, spune el.

Poate, urmând exemplul Hejn, ei se vor concentra mai mult pe obstacole. „Sunt mai tehnici, este necesar să urmărim până acum ritmul pașilor și tehnologiei afro-americanilor”, subliniază Vondrova.

„Privesc ligile engleze și spaniole la televizor, cea cehă nu mă ia mult”, relatează el.Iar dacă este acasă, ocazional merge la săpături. „Dar antrenorului nu-i place din cauza unei foste accidentări. Am intrat în genunchi când jucam fotbal și am avut probleme cu meniscul. Aș prefera să nu exagerez. ”

Cu fotbalul feminin ceh, ea nu s-ar fi uitat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dar ca atlet are o mare șansă.

„Și Olimpiada, acesta este cel mai mare vis.